Paszabon télen minden háznál fontak, szőttek. Jellemző volt szerényebb díszítés, terítő, a komakendő, törölköző, törlőkendő két végén egy–egy szedett minta, színes vászoncsíkkal keretezve.

Az 1930-as években elterjedt szövőtanfolyamokat itt is létrehozták, és megtanították a paszabi lányokat, asszonyokat az igényesebb és dúsabb mintázatú szőttesek készítésére. .

Turi Sándor tanító és lányai voltak azok, akik útjára indították a szövést, mivel az ügyes kezű lányok olyan szép szőtteseket készítettek, amelyek nemcsak a községben, a környéken, az országban, de külföldön is elismerést arattak. .

1952-től 2001-ig szövetkezeti formában dolgoztak. 2002-től családi vállalkozásban folytatjuk a paszabi szőttes készítését. Szőtteseinkben a népművészeti hagyományok ápolása mellett, igyekszünk a mai kornak, igényeknek megfelelően mintázni, színezni. Hagyományos, piros, fekete, kék színezés mellett, készítünk fehér, nyers és natúr szőtteseket is. A szedett minta mellett az egyszerűbb vászoncsíkos, azsúros szőtteseket, áttört illetve csipkemintás terítőket, futókat, párnákat, alátéteket készítünk. Termékeinket természetes anyagokból készítjük: len, pamut (gyapot). Készítésüknél egyéni igényeket is, lehetőségeken belül, teljesítünk. Ezeket a termékeket a NIT zsűrije bírálja felül.

Paszab község önkormányzata valamint mi, régi szövők, mindent megteszünk a paszabi szőttes fennmaradásáért és továbbviteléért. A népművészeti hagyomány mely a községünknek megadatott, az olyan kincs melyet őrizni és ápolni kell.